dissabte, 24 d’abril del 2010

Demà diumenge, jornada electoral

Més de quatre-cents castellolinencs tenen cita a les urnes demà diumenge 25 d'abril del 2010. La jornada es caracteritzarà per fets molt rellevants. En primer lloc, permet fer sentir la veu sobre un tema tant important com és el futur del País. Participant-hi, els ciutadans donaran la seva opinió: votant sí, votant no, votant en blanc. Ho faran lliurement i pacífica.

També és destacable que els referèndums són eines típiques de democràcies avançades, i que els processos de consultes ciutadanes representen una maduresa i normalitat democràtica molt útil, molt directa. La jornada de demà té un caràcter històric incontestable. Diferents observadors internacionals han lloat la iniciativa del poble català, notant la seva vitalitat (malgrat no tenir estat!) i també han subratllat el rigor que té l'organització de la Consulta (perquè, no ho oblidem, és la mateixa Consulta la que es fa a arreu del País). Castellolí, doncs, serà un dels 211 municipis que demà estaran en aquesta pàgina de la història, i té valor (cadascú el que li vulgui donar) poder-hi participar. El 25A és una oportunitat per votar.

L'organització recau en una iniciativa ciutadana, totalment transversal, totalment legal, sense ajut institucional, i amb totes les garanties electorals. Que la iniciativa emani del poble, no és un punt negatiu, sinó al contrari, molt positiu. Des del punt de vista legislatiu, oficial o convencional, els resultats de demà no són legalment vinculants. Tanmateix, els resultats són vàlids i legítims, com altres referèndums celebrats a Catalunya més o menys recents i no vinculants (OTAN, Tractat UE), i ja se'n definirà la transcendència. Perquè, al capdavall, què hi ha més vinculant que la voluntat d'un poble expressada amb llibertat?

Finalment, per acompanyar aquest caràcter històric de la jornada de demà, l'organització ha previst diferents activitats lúdiques, entre les que destaquen la xocolatada popular (de franc) de les 11 del matí o també el correfoc de les 8 del vespre amb l'actuació de la "La colla vella de ball de diables de Sitges". Així que sobretot: no et quedis a casa, participa! No t'ho pots perdre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Castellolí decideix.

Castellolí decideix.